Monday, February 28, 2011

PELIK TAPI,,, MMG LAH BENAR...

video

Salam hai sume kwn2 ku sekalian,,, hari nie cite dier mau kongsi video yang agak pelik akan tetapi ianya mmh lh berlaku..

Kisahnya begini,,, di suatu tmpat di India tah mne lh areanye pn sy krg psti...sy pn xsure lh kwn2 pnh tgk video nie or tdk..
So,, skg ce lh saksi kn ye...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Hah,,, kwn2 pe komen slps shje tgk video 2,, ase cm gle x??
hmm,, cbe bygkn jgk klu dkt k.l cm2.. Aiyaa.. ase nye xde sesak.. xpyh gne Trafic Light pn kn???
hahahaha...
mmg lh menakjubkan btl..

Klu kwn2 pasan adelh sowg mak cik,,,bru pas g pasar agk nye.. nyaris kene lggar ngn kete..
tp at last ngn slumber je mak cik 2 jln,,
hahahaha..

MMG LH BESH KN!!!!!

Friday, February 25, 2011

My Free Stylist Picture

My Suka Suki Picture...
lalalala..(",)

hola kawan,, huhu.. lame suda ku x men blogging nie.
bese lh bz ngn klej je kje.
nie pn bru je hbs wt 1 projek..
aiyaa.. png pale btl di wt nye..

Hari nie ku mau mle kn kisah ku pasal slh satu my favourite things,,,hah..!!!
tentu2 lh pasal pic???
nie dier pic yang x seberape lh y ku snap..
agk menarik jgk..

Beselh,,,klu ku xde kje mmg ku ske men2 snap pic nie,,huhu..
pic yang ku snap nie sume nye natural n tanpe editting langsung.
kawan2,, cbe kowg komen sk8,,hehe..
LaLaLaLa..(",)

Yang pic nie adalh pic yng ku agk suke,, sbb nye...
kwn2 cbe tgk lh btl2. wane nye, background nye, position nye,,
quite interesting


pic yang nie plak pn lbih krg sme jgk,,agk mnarik sme mcm yang td..
yang krg nye kt sni cme lighting nye n position nye agk krg sdikit ye,, tp overall mmg maintain ttap asli
huhu..









pic yang nie agk plik sk8 yek,, ahak,, hmm,, dh cm kemarau dh..
huhu.. yang besh nye kt sni cbe tgk btl2 tanah nye,,
perspektif nye mmg smooth n lg 1 struktur nye.. mmg tratur ngn bentuk tanah yang  besh mmg maintain asli
lalalala..(",)
acara gk 2..
huhuhu


pic yang nie agk2 nye d mne ye???
hmm,,, nie nye pic kt Sg.Congkak, Hulu Langat
sje2 je time nie mau snap pic lgpn surrounding kt c2 mmg besh,,
kwn2 tgk lh sndiri quite good kn??


Tamat lh suda celoteh mengarut ku pasal pic nie,,
sje je mau kgsi ngn kwn2..hehehe..
oklah kwn2,,
lalalala..(",)

Monday, February 7, 2011

Pullman Putrajaya Lakeside


PULLMAN PUTRAJAYA

Hai kawan2,,,
pnh dgr x pasal pullman nie?? nie adalah hotel de huge one at Putrajaya. klu mau tau lg rajin2 lh g search kt google. btw,, hotel nie ku ingt kn mau wt practical kn tmpt nie,, huhu... mmg besh lh klu dpt hotel nie..

Lg2 psl service nye,, hmm,, mmg xblh lh nk ckp lg kn? mmg tbek lh..

hah,,  nie dier pny ballroom gmpak x?
bpe byk pax blh muat nie,, 

jom kte tgk pe lg y besh kt Pullman nie,,


nie tmpt nk masuk  nye,, skali pndg dh cm kt menara condong dh kn?? btl x? padahal kt putrajaya lh nie,,



nie plak pullman pny lobby,, not sure lh. tp mmg nice. dier pny deco tbek di ladang,, huhu..



hah,, oklh stakat nie,, dh pnt mau cte lg pe2 pn pullman is the best place klu spe2 mau wt practical, wt trip, or other thing,, mmg besh..



SEKIAN,, TERIMA KASIH...(",)





Pullman Putrajaya Lakeside




PULLMAN PUTRAJAYA LAKESIDE


Hai sume kawan,,
hari nie ku mau kongsi skit pasal hotel pullman nie, hah pnh dgr x??
hmm,, hotel the huge one at Putrajaya,huhu.. cbe lh kwn2 rjin2 p search kt google n tgk keadaan hotel 2? gempak gle,, klh dr hotel2 yang len,, lg2 dr segi customer service nye, banquet dparmnt nye, front offic nye,,
hah mcm2 lh,,



hah kwn2 nie dier,, skali pndg dh cm bngunan condong dh kn???hmm,, btl x? mmg cntik gle lh,,
klu pasal servie tuk sah ckp lh,, mmg lh y tbek.. lg 1 tmpt mnarik kt sne pn byk,, 


huhu, cte pnjg2 nie bkn nye pe.. sje je dh xde kje.ahak,, lgpn tgh wt research psl tmpt mne y ok utk wt practical nnt. huhu,, ingat nk wt kt pullman nie,,
hope xde pe2 halangn..
ahak.agaga,,


PIC Y MENARIK TNTG PULLMAN,,,












Ciri-ciri Hotel
Kemudahanbar tepi kolam, bar/pub, kedai kopi, kemudahan mesyuarat , kemudahan orang kurang upaya, menjaga anak, pemindahan dari hotel/lapangan terbang, penjaga pintu, perkhidmatan bilik, perkhidmatan bilik 24 jam, perkhidmatan dobi/cucian kering, peti deposit keselamatan, pusat perniagaan, restoran, salun
(Tidak tersedia: bilik keluarga, bilik merokok, binatang kesayangan dibenarkan, kasino, kedai, kelab malam, lif, pelancongan, sewa basikal, tingkat eksekutif, WiFi )
Kemudahan Bilikakhbar harian, bar mini, beranda/teres, bilik tidak merokok, dapur kecil, jubah mandi, meja, pancuran, papan seterika, pemain DVD/CD, pembuat kopi/teh, pendingin hawa, pengering rambut, televisyen, televisyen LCD/skrin plasma, tempat simpanan dalam bilik, TV satelit/kabel, wayang dalaman
(Tidak tersedia: air botol hadiah ikhlas, Bilik mandi berkongsi, ketuhar mikro, kipas, kolam renang persendirian, mesin basuh, permainan video dalam bilik, peti ais, ruang mandi dan tab berasingan, tab mandi, tab mandi jakuzi)
Sukan dan Rekreasibilik wap, jakuzi, kelab kanak-kanak, kemudahan gim/kecergasan, kolam renang (kanak-kanak), kolam renang luar, sauna, spa, sukan air (bermotor), sukan air (tidak bermotor), urut
(Tidak tersedia: gelanggang skuasy, gelanggang tenis, kolam renang dalam, padang golf (di Tapak), pantai persendirian, taman)
Internetakses internet, akses internet (wayarles)
(Tidak tersedia: internet (caj dikenakan), internet (percuma), internet wayarles (percuma), internet wayarless (caj dikenakan))

Thursday, February 3, 2011

purplefea

FACEBOOK,,,

Palo Alto, CA-Mark Zuckerberg mengumumkan bahawa Facebook akan ditutup pada bulan Mac. Menguruskan laman telah menjadi terlalu stres.

"Facebook telah didapati di luar kawalan," kata Zuckerberg dalam sidang akhbar diluar pejabatnya Palo Alto, "dan stres pengurusan syarikat ini telah menghancurkan   hidupku. Aku harus mengakhiri semua kegilaan ini. "
Zuckerberg terus menjelaskan bahawa mulai 15 Mac, pengguna tidak akan dapat lagi mengakses account Facebook.

"Setelah 15 Mac turun website shut down," kata Avrat Humarthi, Naib Presiden TeknikNegeri di Facebook. "Jadi, jika anda ingin melihat gambar anda lagi, saya cadangkananda mengambil mereka dari internet. Anda tidak akan bisa mendapatkan merekakembali sekali untuk keluar dari perniagaan. "
Zuckerberg mengatakan bahawa keputusan untuk menutup untuk sukar, tapi dia tidak berfikir orang akan marah.

"Saya pribadi tidak berfikir itu merupakan masalah besar," katanya dalam sebuah wawancara telefon peribadi. "Dan jujur saja, saya pikir itu menjadi lebih baik. TanpaFacebook, orang akan harus pergi ke luar dan membuat teman sejati. Itu selalu hal yang baik. "
Beberapa pengguna boleh sangat marah setelah mendengar berita yang mengejutkan.

"Apa yang saya lakukan tanpa Facebook?" Kata Denise Bradshaw, seorang pelajarSMA dari Indiana. "Hidup saya berputar di sekitar itu. Aku sedang di Facebook sekurang-kurangnya 10 jam sehari. Sekarang apa yang akan saya lakukan dengan semua waktu tidak? "
Namun, orang tua di seluruh negeri telah mengalami rasa diantisipasi panjang lega.

"Aku senang mimpi buruk untuk selesai," kata Jon Guttari, ibu bapa tunggal dari Detroit."Sekarang wajah remaja saya tidak akan terpaku pada skrin komputer sepanjang hari.Mungkin aku bahkan boleh berkomunikasi dengan dia. "

Mereka di litar kewangan mengkritik Zuckerberg untuk berjalan jauh dari waralabamilyaran dolar. Facebook saat ini menduduki peringkat sebagai salah satu perniagaan yang terkaya di dunia, dengan ekonomi menganggarkan nilai sekitar 7,9 bilion.

Namun Zuckerberg tetap tenang oleh tuduhan. Beliau berkata ia akan berdiri dengan keputusannya untuk memberikan to kapak.

"Saya tidak peduli tentang wang," kata Zuckerberg. "Saya hanya ingin kehidupanlamaku kembali."

Corporation dapat menunjukkan bahawa pengguna memadam semua maklumat peribadi mereka dari laman web sebelum 15 Mac. Setelah tarikh itu, semua foto, nota,link, dan video akan secara kekal  terpadam

Lalalala,, sje je story isu nie,,
lgpn bnde nie kn dh heboh,, so kte hebohkan lh lg kn3??
huhu..

Sekian,,
Terima Kasih,,(",)